Ce este WWSA?

Ce este WWSA? – WorldWide Seafarers Association

 

WWSA este in primul rand un o asociatie in care navigatorii sa se regaseasca printre ai lor. A pornit de la multe discutii intre marinari si de la frustrarea unei alternative de reprezentare. Au avut loc multe intalniri si multe discutii despre oportunitatea infiintarii unei asemenea organizatii, si s-a ajuns la concluzia ca ne-ar trebui o forma flexibila, proaspata, democratica, de asociere.

Fie ca ai o problema la locul de munca la care ti-ar putea fi de ajutor un sfat, fie ai nevoie sa ceri parerea altor marinari in alte privinte, fie ca vrei sa iti expui intr-un cadru organizat parerile, ideile si sugestiile referitoare la tot ce inseamna sa fii navigator: crewing, ANR, Ceronav, Ministerul Transporturilor, cadeti, voiaje, impresii si orice altceva, WWSA este un mijloc de iti face auzita vocea.

Si nu numai vocea ci si actiunile.

Orice demers facut pentru ati face auzita vocea  are ecou mai puternic daca este sprijinit de colegi din breasla. Nimeni nu a schimbat in bine anumite lucruri de unul singur. Sau daca a facut-o, este un caz izolat.

Multi navigatori se plang de lipsa de transparenta decizionala a celor ce stabilesc regulile jocului la noi in tara, se plang de lipsa de consultare publica reala, de lipsa de comunicare si explicare a unor decizii ce ii afecteaza. Numai folosind o asociatie profesionala prin care sa ne sprijinim unii pe altii putem fi luati in seama.

Multi sunt in voiaj. Dar tineti minte ca cel putin tot atatia sunt acasa. Daca din 20 000 de navigatori, 10 000 sunt acasa, deja putem vorbi de o comunitate activa.

Hai sa ne unim si sa cooperam !

 

Pentru noi prin noi insine